V košíku zboží za: 0 Kč

Vyhledávání:

rozšířené

Zákazník

Registrovat

červi, rousnice, dendrobeany, patentky a hnojáci

Aktuality

Provozovatel

JP, akciová společnost, Šumperk
Loštice - Loštice, Hradská 107/21, okres Šumperk
789 83 Loštice

IČO: 15503224
DIČ: CZ15503224

Tel.: 583 445 288 , 723 312 745

E-mail
HOT-LINE

Spisová značka: B86 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Předmět podnikání: výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona.

e-mail : info@milocz.cz

NAVRCHOLU.cz

Internetový katalog obchodů a webových stránek - Bezva Portál

Seznamek


Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
-> Doporučte nás!

Příprava vnadící směsi

Vyšší škola plavané

Způsob přípravy vnadící směsi na kaprový závod a její použití

Použité krmení a komponenty: kukuřičný šrot, Milo Vip, Special Carpa, kukuřice v nálevu.

Nejdříve kukuřičný šrot namočíme ve vodě a necháme několik hodin bobtnat. Směs Special Carpa a Vip v suchém stavu dokonale promícháme a co nejlépe rozpracujeme, potom přesypeme kukuřicí i s nálevem a znovu promícháme. Po dokonalém promíchání necháme asi půl hodiny odstát a poté zkontrolujeme vlhkost. Je-li směs příliš suchá, při zmáčknutí v hrsti se rozpadá a není soudržná, pak je nutné směs přivlhčit a znovu dokonale rozmíchat. Správně navlhčenou směs překatrujeme přes síto s velikostí ok 4 x 4 mm, čímž hrudky od sebe oddělíme a dosáhneme jednotné konzistence. Kátrování je často opomíjený, ale nezbytný proces. Takto připravenou vnadící směs vložíme do kbelíku, který zakryjeme a necháme nejméně dvě hodiny před použitím dozrát.

Pět minut před vnaděním přisypeme do vnadící směsi patentky (larvy pakomára) nebo masové červy, případně hnojní červy. Znovu dokonale promícháme. Z této směsi umačkáme menší koule velikosti mandarinky při vnadění prakem (do vzdálenosti 40-70 metrů). Větší koule pak pro vnadění rukou v blízkosti břehu (10 až 20 metrů). Vnadíme pokud možno co nejpřesněji dvě lovná místa. Např. jedno místo prakem do vzdálenosti 45 m asi 20 koulí s optimálním rozptylem 2,5 m. Druhé místo ve vzdálenosti asi 14 metrů od břehu, optimální rozptyl 60 m – celkem asi 10 koulí.

Část vnadící směsi bez živých návnad si ponecháme na přikrmování během následného lovu. Přikrmovat můžeme až tehdy, když nám ryba na zakrmené místo najela, spolehlivě bere a jestliže jsme již ulovili alespoň 4 - 6 ryb. Při přikrmování vždy přidáme do krmení hrstičku živé návnady. A krmíme co nejpravidelněji. Pět kuliček krmení a potom pauza může kapry dokonale rozplašit. Pravidelné frekvence krmení (jedna hrstička krmení každé tři minuty) ryby udržuje na zakrmeném místě.

Pro běžnou rybařinu lze vnadící směs připravit obdobným způsobem, ale mnohem levněji. Vystačíme si se směsí Special Carpa, pro namočení použijeme běžný kukuřičný nebo ječný šrot, místo směsi Vip můžeme použít rohlíkovou nebo chlebovou strouhankou. Živé návnady můžeme klidně vynechat. Jako nástrahu na háček při vynechání živých návnad můžeme použít klidně zrnko kukuřice, pařený rohlík nebo kuličku těsta.

Pokud jsou ve vodě kapři, budou nám při přesném vnadění dříve či později najíždět a při přesném vnadění dříve či později najíždět a při pravidelném dokrmování budou spolehlivě brát nejen na plavanou, ale i na položenou. Čím jemněji budeme chytat, tím více budeme mít záběrů a více rybářských zážitků.

Zajímavé články

Cenová bomba

| © 2017 JP, akciová společnost, Šumperk | Všechna práva vyhrazena | Aplikace pro internetový obchod EasyShop ® 3.9 | © IT STUDIO s.r.o. |